مقاله تغذیه و بهداشت غذا خانم ها در دوران بارداري

دسته بندي : علوم پزشکی » پزشکی

تغذیه و بهداشت غذا خانم ها در دوران بارداري
در دوران بارداري رژيم غذايي كامل و كافي ، سلامت و زيبايي شما را حفظ مي كند و رشد نوزادتان را تأمين مي كند . در قديم عقيده داشتند كه خوراك زن حامله بايستي دو برابر غذاي زن عادي باشد ، البته درست است كه زن حامله به مقدار بيشتري غذا احتياج دارد ولي خوراك روزانه او نبايد از حد معيني تجاوز كند زيرا زياده روي در غذا نه تنها مفيد نيست بلكه زيان آور است .
بدون شك يكي از بزرگترين آرزوهاي تمامي‌زنان، داشتن نوزادي سالم و تندرست است.به اين جهت تمامي‌مادران سعي بر آن دارند تا عوامل مؤثر بر بهبود روند بارداري و نتيجه آن را مورد بررسي قرار دهند و تا جاي ممكن از عوامل زيان‌آور دوري جويند.تغييرات زيادي در اثر بارداري در بدن مادر به وجود مي‌آيد و عوامل زيادي در تعيين روند صحيح بارداري و نتيجه بارداري موثر هستند. يكي از مهم‌ترين و اصلي‌ترين نكات، تغذيه مادر باردار مي‌باشد.

زيرا رشد و نمو كامل جنين رابطه تنگاتنگي با تغذيه مادر داشته، تامين نيازهاي او با دريافت مواد مغذي مادر عجين شده، تنها راه برآوردن نيازهاي انرژي و ساختاري او به واسطه جفت است.به علاوه تغييرات فيزيولوژيك خاص اين دوران را نيز بايد مد نظر داشت چرا كه متابوليسم موادغذايي و حتي نياز به آنها در اين مدت تغيير مي يابد.اهميت و ارزش غذا بستگي به نوع آن دارد نه به مقدار آن . مقدار غذاي مصرفي روزانه متفاوت است و تا حدي با قد ، وزن و اشتهاي زن ارتباط دارد .برخي از زنان باردار از ترس اين كه اگر غذاي زياد بخورند نوزادشان بزرگ مي شود سعي مي كنند كه از ميزان عادي خوراك روزانه خود بكاهند و برعكس گروهي ديگر از مادران براي اين كه نوزادشان كوچك نشود در خوردن غذا زياده روي مي كنند .در ماههاي اول بارداري اشتها به غذا معمولا كم مي شود ولي ميل به خوردن بعضي از غذاها به علت ويار زيادتر مي شود و در نتيجه عدم تعادلي در نوع و مقدار غذاي مصرفي به وجود مي آيد و اگر رژيم مناسبي براي زن باردار انتخاب نشود وضع تغذيه به هم مي خورد و عوارض گوناگوني ظاهر مي شود . با پيشرفت غذا بارداري اشتهاي زن به غذا زيادي مي شود و حتي گاه به حدي مي رسد كه به اجبار بايد از ميزان عادي غذا نيز كم كرد.غذايي كه زن باردار ميل مي كند بعد از هضم جذب مي شود و وارد جريان خون مي گردد و سپس مورد استفاده بدن و جنين قرار مي گيرد . در برنامه غذايي روزانه علاوه بر مواد قندي ، چربي و نشاسته اي كه حرارت و انرژي توليد مي كنند مواد ديگري از قبيل ويتامين ها و مواد معدني وجود دارند كه براي فعاليت سلولهاي بدن بسيار مفيدند و كمبود آنها در بدن ايجاد ناراحتي مي كنند .كلسيم يكي از مهمترين مواد معدني است كه همرا با مواد پروتئيني براي تشكيل اسكلت استخواني جنين بسيار اهميت دارد . مواد معدني و ويتامينها به مقدار فراوان در انواع سبزي و ميوه وجود دارد ولي از آنجا كه اينن مواد احتياجات زن را در موقع بارداري تأمين نمي كنند ، مادران باردار علاوه بر مقداري كه براي بدن خود لازم دارند بايد از مواد ياد شده نيز استفاده كنند تا احتياجات جنين بر طرف گردد . خوراك روزانه زن باردار از نظر اهميت و ارزش غذايي به هفت گروه تقسيم مي كنند:
گروه اول : شامل شير و مواد تركيب شده از شير .
شير به دلايل زير كاملترين و سالمترين غذاي طبيعي محسوب مي شود
1 ) مقدار زيادي مواد معدني مختلف چون كلسيم و فسفر دارد كه براي تشكيل استخوان ها و دندان نوزاد لازم است .
2 ) يك منبع بسيار عالي از پروتئين استت كه به راحتي هضم و جذب مي شود و براي ساختن بافتهاي بدن مورد استفاده قرار مي گيرد
3 ) داراي مقدار زيادي ويتامين هاي گوناگون است ، مانند ويتامين A كه براي رشد و تكامل جنين لازم است و همچنين ويتامين B .
مصرف روزانه شير به طور متوسط يك ليتر و يا دو پيمانه
دسته بندی: علوم پزشکی » پزشکی

تعداد مشاهده: 8488 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: word - قابل ویرایش

تعداد صفحات: 20

حجم فایل:180 کیلوبایت

 قیمت: 3,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل پشتیبانی 24 ساعته : 09909994252